VORES VISION

Folkets Madhus kæmper for at få den sunde fornuft tilbage i køkkenet. Den, der sikrer, at man genbruger rester til næste måltid. Den, der ikke spiser importerede varer, når man har lokale danske i sæson. Den, der spiser mindre, men bedre kød.

Folkets Madhus har høje ambitioner, men realitetssans nok til at vide, at fornuft, adfærd og markedet er tre sider af samme sag, som tager tid at ændre. Vi forsøger at gå foran med eksemplets magt ved at lave slagterprodukter, som er fri for tilsætningsstoffer til en pris, de fleste har råd til at købe. Ved at afholde fællesspisninger, så folk kan mærke, at samvær og nydelse er en stor del af det at spise.

Økologiske danske råvarer i sæson er det bedste i verden. Foto: Nicoline Olsen
Det er vigtigt at skabe referencer. Som at smage danske jordbær i juni og juli. Foto: Skagerak

I Danmark og resten af verden er slagterfaget ved at uddø. Industri og øget fokus på indtjening og effektivitet presser både håndværker og leverandør til at gå på kompromis. Med kvaliteten, med tiden og i sidste ende med forbrugeren.

Folkets Madhus’ hjerte banker for de gamle og traditionsrige slagtermetoder som koldrøgning, der fremmer smagen og holder spegepølsen saftig – dog uden at forsage moderne teknologi. Den kamp vil vi gerne gå ind i, fordi vi tror på, at kvalitet, ærlighed og relationer betaler sig.

 Vores mission er et langt sejt træk og vi er ikke i mål i overmorgen. Men vi smøger ærmerne op for de næste generationers skyld. For vores madkulturs skyld. Og for de mange fantastiske danske råvarers skyld.

Hos Folkets Madhus er det vores ambition at give folk viden om kost, råvarer og madlavning. På den måde skaber vi bedre trivsel på flere planer og fostrer fremtidige generationer, der kan lave mad fra bunden. Det er Folkets Madhus’ mission at vise, at vi har brug for hinanden i et større formål og give alle mennesker uanset ressourcer mulighed for at lave og spise bedre mad.