ØKOLOGI OG VORES BÆREDYGTIGE AMBITION

Folkets Madhus tror på genanvendelse og cirkulær økonomi. Men vi tror også på sund fornuft. Som at bruge de grøntsager, der er i sæson eller resterne af kyllingen til en fond.

I Folkets Madhus har vi respekt for råvarerne og de dyr, vi arbejder med. Vi stræber altid efter at bruge økologiske råvarer og sorterer og genbruger vores affald mest muligt. Vi recirkulerer også regnvand til at vande med, så vi undgår at spilde drikkevand på det.

Folkets Madhus lever efter sæsonerne, så derfor skal du som gæst eller kunde i Folkets Madhus leve med, at vi ikke altid kan få leveret de ting, som vi – eller I – har bestilt. Men vi er dygtige til at finde alternativer og fravælger fx agurker i vintertiden og erstatter med syltede glaskål. Vores ambition er at sylte nok i sommersæsonen, hvor agurker smager bedst, så vi har til vinterhalvåret.

I Folkets Madhus laver vi primært mad med danske råvarer, men vi bruger også citroner, appelsiner, chili og chokolade i store mængder. Den sunde fornuft spiller dog altid den største rolle. Når vi bruger fisk og skaldyr anvender vi kun fisk fra havet og MSC certificeret-fisk. Alt vores kød kommer fra økologiske dyr, hvor den overvejende del kommer fra Birthesminde og Økogårdene Skjern.

Grønt får vi bl.a. fra Birkemosegaard og Grøn Fokus, og når vi bager brød, er vores mel primært fra Aurion, for det er svært at finde noget, der matcher kvaliteten og kærligheden i Jørgens mel.